Διανοούμενοι, μεταπράτες της εξουσίας

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ παραμορφώσεις του πνεύματος και η αριστερή διανόηση


ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αλλοιώσεις και παραμορφώσεις του «υποκειμενικού πνεύματος» είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά συμπτώματα της ιδεολογίας και ψυχολογίας του φασισμού.
Μια τέτοια νοσηρή κατάσταση αυτοπεριορισμού του πνεύματος, αλλοίωσης και μετάλλαξής του ζει σήμερα η ανθρωπότητα. Αυτό που θεμελιώνεται ιδεολογικά είναι η έννοια της μιας «φύσης» και της μιας «καθολικότητας», ο ολοκληρωτισμός δηλαδή της μιας σκέψης (Νέα Τάξη).

Και η παραμόρφωση του πνεύματος συνίσταται στη ναρκωτική απάθεια και μοιρολατρική αποδοχή αυτής της ομοιομορφίας και ακινησίας της φύσης.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της «εκσυγχρονιστικής» αγυρτείας τα συμπτώματα των πνευματικών παραμορφώσεων παίρνουν πιο βίαιη μορφή.

Ο ίδιος ο «εκσυγχρονισμός» (σοσιαλδημοκρατικός νεοφιλελευθερισμός) είναι ένας βίαιος ακρωτηριασμός της σκέψης, η μετάλλαξη των ιδεών, η μεταπήδηση από ένα σύστημα ιδεών στο αντίθετό του. Και είναι κραυγαλέο σύμπτωμα νοσηρής ιδεολογίας και ψυχολογίας να μην αντιλαμβάνεται ή να μη θέλει να αντιληφτεί το «υποκειμενικό πνεύμα» τη μετριότητα του πνεύματος αυτής της ιστορικής μετάλλαξης των ιδεών, την πολιτική και ηθική ασημαντότητα αυτής της μετάλλαξης, τις αντιδημοκρατικές της ψυχώσεις και τις μακάβριες αντιδραστικές της γκριμάτσες.

ΟΤΑΝ σήμερα το πνεύμα δεν εξεγείρεται μπροστά σε πράξεις που αναβιώνουν το σκοταδισμό και ανανεώνουν το συντηρητικό και αντιδραστικό συσσίτιο του πνεύματος τότε πράγματι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση νοσηρή και άκρως ανησυχητική: Στην αναβίωση των πιο μοχθηρών και βάρβαρων μορφών αντίδρασης. Γιατί όμως ο πνευματικός κόσμος όχι μόνο σιωπά μπροστά στα εγκλήματα της εξουσίας, αλλά και τα εξωραΐζει; Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ιστορικής αλλοίωσης του «υποκειμενικού πνεύματος»; Για να απαντήσουμε θα πρέπει πρώτα να σκιαγραφήσουμε κοινωνικά τη διανόηση.

Ο ταξικός ρόλος της διανόησης

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ως ιδιαίτερο κοινωνικό στρώμα (όχι ως ατομικές περιπτώσεις) έπαιξαν πάντα και παίζουν ανασχετικό ρόλο στην Ιστορία.

Η ενδιάμεση κοινωνική τους θέση τους δημιουργεί την αυταπάτη της «ανεξαρτησίας» και «αμεροληψίας», την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται εκτός και υπεράνω των τάξεων. Η τέτοια «ανεξαρτησία» και «αμεροληψία» των διανοουμένων αντικειμενικά ευνοεί τον καπιταλισμό, είναι η «αμεροληψία» υπέρ του κεφαλαίου.

Η ΤΑΞΙΚΗ ιδεολογία των διανοουμένων,ως συνισταμένη πολιτική τάση, δεν υπερβαίνει, προς τα αριστερά, ένα ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Προς τα δεξιά τα όρια είναι ανοικτά προς την αντιδραστικότερη πολιτική έκφραση του καπιταλισμού: το φασισμό.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ του διανοούμενου, ακόμα και στην περίπτωση της έσχατης οικονομικής του εξαθλίωσης, δύσκολα ξεπερνάει τον ιδεολογικό φραγμό της μικροαστικής μεταρρυθμιστικής αλλαγής. Πάντα ελπίζει ότι θα «φτιάξουν τα πράγματα». Και τα πράγματα για το μικροαστό «φτιάχνουν», εάν ατομικά ο ίδιος αποκτά υλικά ή κοινωνικά αγαθά. Ο μικροαστός δεν αναζητά λύσεις ομαδικές, αλλά ατομικές –την ατομική του πορεία την παίρνει για πορεία της ιστορίας.

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ (ως κοινωνική ομάδα πάντα) ανήκουν είτε «φύσει» είτε «θέσει» κατά μεγάλο ποσοστό στη μικροαστική τάξη. Μετέωροι ανάμεσα στις δύο μυλόπετρες της Ιστορίας, το Κεφάλαιο και την Εργασία, συνθλίβονται από αυτές και αφομοιώνονται αδιάκοπα και προς τις δύο αντίρροπες κατευθύνσεις, έστω κατά άνισα ποσοστά. Εδώ πρέπει να τονιστεί τούτο: Αν η καπιταλιστική εξέλιξη προλεταροποιεί ένα μεγάλο μέρος μικροαστικών στρωμάτων, αυτό δεν σημαίνει ότι τα διαφοροποιεί ταυτόχρονα και επαναστατικά. Η δίψα της «ανόδου», ο καριερισμός, ο τυχοδιωκτισμός, η παλινωδία, η ταλάντευση και η πολιτική προδοσία είναι κύρια γνωρίσματα της μικροαστικής ψυχολογίας.

ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν και οι ατομικές περιπτώσεις των διανοουμένων που «υψώθηκαν ως τη θεωρητική κατανόηση του συνόλου της ιστορικής κίνησης» με αποτέλεσα να έρθουν σε ρήξη με την τάξη τους και να περάσουν στις γραμμές του σοσιαλισμού και της επανάστασης.


Ο κομφορμισμός
Θαρρείς κεντρισμένα από αόρατα πνεύματα,
τα ηλιακά άτια του χρόνου περνάνε
σέρνοντας το ελαφρό φορτίο του πεπρωμένου μας
και δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να κρατήσουμε σταθερά,
με ακλόνητη αποφασιστικότητα τα ηνία…
Πώς θα μπορούσα να παζαρέψω όταν
επρόκειτο για τη φυσική τιμή της ύπαρξής μου;
Γκαίτε

ΤΑ ΛΟΓΙΑ αυτά ενός μεγάλου πνεύματος αντηχούν σήμερα παράφωνα. Οι πνευματικοί άνθρωποι όχι μόνο δεν «κρατούν τα ηνία», αλλά και αχαλίνωτα «παζαρεύουν τη φυσική τιμή της ύπαρξής τους». Χωρίς ευαισθησία, όραση και ακοή, λόγω της κοινωνικής τους αποξένωσης και ενσωμάτωσης στους μηχανισμούς εξουσίας, απολαμβάνουν την ηρεμία του βολέματος. Απολαμβάνουν τα προνόμια του κομφορμισμού τους. Δεν ρισκάρουν και δεν διακινδυνεύουν τίποτα. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του πνεύματος έχουν φτάσει σήμερα στο σημείο να πιστεύουν αυτό που λένε, επειδή είναι ωφέλιμο να το πιστεύουν.

«Πιστεύω το ωφέλιμο» είναι η φιλοσοφία του κομφορμισμού.Εσωτερικεύουμε αυτό το σύστημα κατήχησης, διαστροφής και εξαπάτησης και μετά επιδιώκουμε να αποτελέσουμε ένα «πρόθυμο» μέλος των προνομιούχων ελίτ που ελέγχουν τη σκέψη και την κατήχηση.

ΠΟΛΥ σπάνια αν όχι ποτέ, κάποιος μπορεί να αντέξει αυτό που αποκαλείται «γνωστική παραφωνία», να λέει ένα πράγμα και να πιστεύει κάτι άλλο. Αρχίζεις να λες ορισμένα πράγματα, επειδή είναι ανάγκη να τα πεις και πολύ σύντομα τα πιστεύεις, επειδή απλώς πρέπει να τα πιστέψεις
Νόαμ Τσόμσκι

Η ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΙΚΗ διανόηση αποφεύγει κάθε σύγκρουση που θα τάραζε την ηρεμία της ενσωμάτωσης και του βολέματος. Γι’ αυτό βλέπουμε τις ελίτ των μορφωτικών προνομίων να μην αντιδρούν και στις πιο θηριώδεις πράξεις και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα να συκοφαντούν τα επαναστατικά κινήματα και τις λαϊκές εκδηλώσεις (εξέγερση των μαθητών, υπόθεση Οτσαλάν, διαδηλώσεις για την επίσκεψη Κλίντον κλπ).

Οι μεταπράτες της εξουσίας

«Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ της ευφυίας», γράφει ο Πιερ Μπουρντιέ, είναι χειρότερος από τους λοιπούς. Αυτό το παράσημο της κοινωνικής διάκρισης υπερασπίζονται (και εμπορεύονται) οι σημερινοί διανοούμενοι: οι εκπρόσωποι της πνευματικής εργασίας και των μορφωτικών προνομίων.

ΑΥΤΟΙ οι κάτοχοι των μορφωτικών προνομίων είναι που παράγουν και αναπαράγουν το τσιμέντο της κρατούσας ιδεολογίας και ηθικής. Ο λόγος αυτού του πνευματικού ιερατείου είναι ο λόγος της εξουσίας. Το κυρίαρχο ιδεολογικό στοιχείο αυτού του λόγου είναι η επιβολή της σιωπής. Υπερασπίζονται, όλοι αυτοί, με νύχια και με δόντια το μονοπώλιο της εξουσίας του λόγου τους και ασκούν μια βία αόρατη, αλλά καταθλιπτική.

Το ιδεώδες του λόγου των πνευματικών ελίτ είναι το ιδεώδες του λόγου της εξουσίας: Ο εξαναγκασμός των πολιτών στη σιωπή. Το να λειτουργεί ο καθένας σαν αστυνόμος του εαυτού του και των άλλων, σαν μυστική αστυνομία της σκέψης του…

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ για την κατανόηση αυτής της εξουσιαστικής λειτουργίας του λόγου των πνευματικών ελίτ είναι, όπως αναφέραμε, τα κοινωνικά προνόμια που απολαμβάνουν. Προνόμια που υφαίνουν τη μορφωτική συνενοχή και κατασκευάζουν τη συνοχή της εξουσίας των ιεραρχιών.

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ καταμερισμός εργασίαςκαι τα συνακόλουθα προνόμια δημιουργούν ακόμα και μια ασυνείδητη τάση υπεράσπισης αυτών των προνομίων από τη μειοψηφία των διανοουμένων που τα κατέχει. Και τα προνόμια αυτά σήμερα είναι πολύ μεγάλα. Εκτός από την αίγλη και το κύρος, οι διανοούμενοι ασκούν σημαντικό μέρος της κοινωνικής εξουσίας. Εξουσία ιδιαίτερα ισχυρή στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου η βία ασκείται όλο και περισσότερο με μεσάζοντες, διαμορφωτές και ελεγκτές της κοινής γνώμης:Ειδήμονες που νομιμοποιούν την κοινωνική τάξη πραγμάτων.

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ αυτού του πνευματικού εξουσιαστικού λόγου είναι η αυτοπροβολή των μεταπρατών της εξουσίας και των ελεγκτών της κοινής γνώμης ως κοινωνικά αδέσμευτων και ουδέτερων.

Ασκούν μέρος της εξουσίας και αυτοπροβάλλονται ως εχθροί της εξουσίας. Φυσικά «εξορίζουν» κάθε ενοχλητική ιδέα και καταδικάζουν στη σιωπή κάθε κοινωνική αντίσταση και κάθε τι που στρέφεται κατά της ιεραρχίας της εξουσίας.

ΑΥΤΗ η γλώσσα της σιωπής και η «αλήθεια» της μας κυκλώνει σήμερα ασφυκτικά. Είναι ο λόγος των μεταπρατών της εξουσίας, των ημιμορφωμένων διαμεσολαβητών και ελεγκτών: Δίχως αισθαντικότητα και ενόραση, ανέρωτος και ανέραστος, υποτελής και προϊόν μιας συμβιβασμένης ζωής, που μπερδεύει, όπως εύστοχα τονίζει ο Κωστής Μοσκώφ, «την πραγματικότητα με την οργανική αναπηρία, τα μαθηματικά με την ιστορία ή τη φιλοσοφία, την «επαρχία» με το σύνολο του κόσμου…»

Η «αριστερή» διανόηση

ΣΤΙΣ κρίσιμες καμπές της Ιστορίας παρατηρούνται τα περισσότερα ναυάγια. Η τρομακτική συσσώρευση γεγονότων που η συνείδηση αδυνατεί να τα εξηγήσει επιφέρουν μια παραμορφωτική αλλοίωση πάνω σε αυτή τη συνείδηση. Σε αυτές τις καμπές πληθαίνουν τα κρούσματα, μέσα στις τάξεις των διανοουμένων της «αριστεράς», της συνθηκολόγησης, της φυγής, της λιποταξίας και της «αποδέσμευσης» από τους κοινωνικούς αγώνες.

ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ της «αριστεράς» συνθλίφτηκαν αδικαίωτοι ανάμεσα στην καπιταλιστική σκύλα και τη σταλινική Χάρυβδη. Πολλοί αναζήτησαν τη σωτηρία προς τα πίσω, στους νεκρούς του παρελθόντος με το πρόσχημα της ανακάλυψης μιας «καινούργιας αλήθειας». Γενικά αφομοιώθηκαν από τη φιλοσοφία των κατεχόντων…

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ελληνική διανόηση θεωρητικά ανεπαρκής και ιδεολογικά ραχιτική από τη γέννησή της έχει σήμερα πλήρως αποσυντεθεί και η πολιτική της σκέψη αποχρωματιστεί. Ριγμένη μέσα στο σίφουνα των γεγονότων της εποχής, δίχως κανενός είδους προπαρασκευή –ιδεολογική, πολιτική, ηθική- ένιωσε περισσότερο ασταθής και πιο έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας. Έτσι γονάτισε αξιολύπητα μπροστά στις δυσκολίες και τους κινδύνους της Ιστορίας.

ΣΗΜΕΡΑ πολλοί από αυτούς τους πρώην αριστερούς διανοούμενους αποτελούν «τα ηθικά αποδεκτά ρούχα» της καθεστωτικής προπαγάνδας και της κυβερνητικής βίας και τρομοκρατίας.

Με το ηθικό ανάστημα του πρώην αριστερού βάζουν λαθραία στο σύστημα του «εκσυγχρονιστικού» νεοφιλελευθερισμού το κύρος των αριστερών ιδεών. Βρισκόμαστε εδώ μπροστά σε ένα από τα θλιβερά φαινόμενα της Ιστορίας και σε ένα από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της ανθρώπινης ψυχολογίας: «Αριστεροί» διανοούμενοι να εξαργυρώνουν την ιστορία τους στο χρηματιστήριο των καπιταλιστικών αξιών, να προσκυνάνε την εξουσία και την πιο ακραιφνή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και ταυτόχρονα να εμφανίζονται με ισόβιο πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων για κάποια παρελθούσα δράση.

ΑΥΤΟ το «κοσμικό ιερατείο» των πρώην αριστερών διανοουμένων και δημοσιογράφων αποτελεί σήμερα την πιο μοχθηρή γκριμάτσα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Είναι αυτό που επιχειρεί, με θράσος απύθμενο, να παρουσιάσει την κατεστημένη ηθική και νομιμότητα και τη δική του «κουλτούρα», σαν τις υπέρτατες αξίες της κοινωνίας.

ΗΤΑΝ αυτοί οι πρώην αριστεροί που με μελοδραματική αφέλεια και κομπάζουσα ειρωνεία συκοφαντούσαν το μαθητικό κίνημα. Ήταν αυτοί που συγκρότησαν το μέτωπο των διανοουμένων υπέρ της κυβέρνησης στην υπόθεση Οτζαλάν με τις επινοήσεις του τρόμου της πατριδοκαπηλίας και του εθνικισμού. Είναι αυτοί, Ιάγοι μακιγιαρισμένοι, που εξωράισαν τη ΝΑΤΟϊκή θηριωδία κατά της Γιουγκοσλαβίας και επιχείρησαν να μας πείσουν, κατά την επίσκεψη του Κλίντον, ότι πρέπει να υποταχτούμε στη «νομιμότητα» της «Νέας Τάξης».

ΑΠΟΤΕΛΕΙ, συνεπώς, ιστορική αλλοίωση του πνεύματος και φασιστικό σύμπτωμα όταν αριστεροί διανοούμενοι μεταλλάσσονται, γίνονται οικότροφοι της εξουσίας και πρωτοπόροι κήρυκες της παθητικότητας και της υποταγής στη «νομιμότητα» και τα «αξιώματα» της καπιταλιστικής τάξης, της «Νέας Τάξης»…


Τα ιερατεία του πνεύματος: Οι «προφήτες» του δωσιλογισμού και της υποταγής


Όταν η Ακαδημία Αθηνών εκλέγει πρόεδρό της τον Λουκά Παπαδήμο, ένα δοτό πρωθυπουργό του 4ου Ράιχ, αυτό αποτελεί μια πολυσήμαντη προκλητική αυθάδεια του ακαδημαϊκού ιερατείου…
Σηματοδοτεί όχι απλώς την ολοκληρωτική ενσωμάτωση των ακαδημαϊκών και πνευματικών ελίτ στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης (τους μηχανισμούς εξουσίας της Παγκοσμιοποίησης), σηματοδοτεί όχι απλώς την παρακμή και αποσύνθεση του «πνεύματος» (της διανόησης), αλλά και την αυθάδεια και μοχθηρία αυτής της αποσυνθετικής ενσωμάτωσης.

Και είναι τέτοια αυτή η αυθάδεια και η μοχθηρία της καθεστωτικής διανοητικής παρακμής που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ανοικτά πλέον τα ιερατεία του πνεύματος διαλαλούν τούτο: Ότι αποτελούν τα "παπαγαλάκια" της Παγκοσμιοποίησης…

Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;
Μανόλης Αναγνωστάκης

Οι κάτοχοι των μορφωτικών προνομίων (τα ιερατεία του πνεύματος) αποτελούν τον «οργανικό διανοούμενο» της καθεστηκυίας τάξεως, διεθνούς και εγχώριας: Είναι αυτοί, δηλαδή, που παράγουν και αναπαράγουν το τσιμέντο της κρατούσας ιδεολογίας και ηθικής.

ΟΤΑΝ σήμερα το πνεύμα δεν εξεγείρεται μπροστά σε πράξεις που αναβιώνουν το σκοταδισμό και ανανεώνουν το συντηρητικό και αντιδραστικό συσσίτιο του πνεύματος τότε πράγματι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση νοσηρή και άκρως ανησυχητική: Στην αναβίωση των πιο μοχθηρών και βάρβαρων μορφών αντίδρασης. Γιατί όμως ο πνευματικός κόσμος όχι μόνο σιωπά μπροστά στα εγκλήματα της εξουσίας, αλλά και τα εξωραΐζει;


Το ιδεολογικό τσιμέντο όλων αυτών των πνευματικών «προφητών», διατυπωμένο από όλα τα χρώματα της Ίριδας, είναι: «Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»!

Αυτό κηρύσσουν σε ποικίλες παραλλαγές: «να γίνουμε πιο ολιγαρκείς», «πρέπει να φτωχύνουμε για να μην πτωχεύσουμε» και πολλά άλλα παρόμοια…

Όλα αυτά, βεβαίως, τα συνοδεύουν με κοινωνιολογούσες μελοδραματικές κραυγές για το «τέρας του καταναλωτισμού», τη «χυδαία βουλιμία» μας, την «κραιπάλη της σπατάλης», την αλλοτρίωσή μας, τον παρασιτισμό κ.λπ: Το δόγμα Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε», σε πιο καλοδουλεμένες φόρμες και «πνευματικές» συσκευασίες…

Με αυτά τα δόλια τεχνάσματα, αυτοί οι μακιγιαρισμένοι Ιάγοι του πνευματικού κόσμου, ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ τους θύτες με τα θύματα, τους ληστές, τους δήμιους και το δικό τους κανιβαλικό παρασιτισμό, με τους εργαζόμενους και το λαό γενικά.

Σύνθετη ΑΠΑΤΗ:

α). Επικαλύπτουν και εξαφανίζουν τις πηγές (τις πρωτογενείς ΑΙΤΙΕΣ), της κρίσης, της χρεοκοπίας των κοινωνιών, της σήψης και της διαφθοράς: Το αδηφάγο τέρας του καπιταλισμού.

β). Επικαλύπτουν και αφανίζουν και τα στρατηγικά επακόλουθα αυτών των πρωτογενών αιτιών: Το πολυεθνικό πλέγμα της ληστείας και κακουργίας, τις πλανητικές ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις και συγκροτήσεις (ΗΠΑ, ΕΕ, ευρώ, ΔΝΤ και λοιπά όργανα της πλανητικής χούντας) που ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ, με κτηνώδη βουλιμία, τις κοινωνίες και τους λαούς, ΠΟΥ βυθίζουν την ανθρωπότητα στη χρεοκοπία, στην εξαθλίωση, στη βαρβαρότητα, στο θάνατο…

Έτσι, με το εξισωτικό τέχνασμα του επιμερισμού των ευθυνών («μαζί τα φάγαμε») εξωραΐζουν και αθωώνουν τα οικονομικά και πολιτικά υποκείμενα αυτού του αδηφάγου τέρατος: Τις διεθνείς οικονομικές ελίτ εξουσίας, τις χρηματιστηριακές και τραπεζικές μαφίες του χρήματος, τους εγχώριους «νταβάδες», το πολυεδρικό πλέγμα των μηχανισμών του, καθώς και το καθεστώς των ανδρεικέλων και των παρασίτων τους…

γ). Η απάτη ολοκληρώνεται με τις «κατηγορικές προσταγές» του δωσιλογισμού, της υποταγής και της σκλαβιάς: «καθίστε στα αυγά σας για να σωθείτε», «αποδεχτείτε τη λεηλασία σας για να αποφύγετε την πτώχευση(!), «αποδεχτείτε το θάνατό σας για να ζήσετε!!!...

Αυτά τα αξιώματα παράγουν, αναπαράγουν και κυκλοφορούν οι «προφήτες» της καθεστωτικής πολυχρωμίας, τα ποικίλα μαντεία των πνευματικών και δημοσιογραφικών ιερατείων: Τα ακριβοπληρωμένα παράσιτα των «οργανικών διανοούμενων» (των «μπράβων») του καθεστώτος.

Αξιώματα που ταυτίζουν τη σωτηρία των μαφιών του χρήματος με το ΘΑΝΑΤΟ των λαών. Αυτό σημαίνει, αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι: «Να αποδεχτούμε την πτώχευσή μας για να μην πτωχεύσουμε» και το «θάνατό μας για να επιζήσουμε»…

Γι αυτό η όραση, όλων αυτών των πνευματικών παρασίτων, η ακοή τους και η «ευαισθησία» τους «κλειδώνονται» μπροστά στα τόσο θηριώδη και κραυγαλέα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των αφεντικών τους.

Μερικά μόνο παραδείγματα:

α). Δεν βλέπουν τις πιο κτηνώδεις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ λεηλασίες και κλοπές που γίνονται από τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα για τις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων…

β). Δεν βλέπουν ότι η ΕΕ και το ευρώ κατασπάραξαν την ελληνική κοινωνία και τη μετέτρεψαν σε αποικία της Γερμανίας και των διεθνών αρπακτικών…

γ). Δεν διακρίνουν ούτε τα εκατομμύρια ανέργους. Στη χώρα μας ήδη το 2011 έχουν επίσημα καταγραφεί πάνω από 3.5 εκατομμύρια. Για το 2012 η κατάσταση είναι πιο εφιαλτική.

δ). Φυσικά αδυνατούν, όλα αυτά τα καλοαναθρεμμένα παράσιτα των πνευματικών ιερατείων, να διακρίνουν τα μαζικά λουκέτα σε επιχειρήσεις, το γενικό ξεκλήρισμα των «μεσαίων στρωμάτων», το ξεπούλημα του Δημοσίου, την ολοκληρωτική ΠΤΩΧΕΥΣΗ του ελληνικού λαού…

Το δωσίλογο θράσος τους δεν έχει όρια και αναστολές: Καλούνε τους πτωχευμένους και κατεστραμμένους να …φτωχύνουν για να μην πτωχεύσουμε!!!...

ε). Δεν βλέπουν ακόμα τα δισεκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν στο ΝΑΤΟ. Τόσα που θα είχαν αποφευχθεί όλα τα βάρβαρα μέτρα λεηλασίας και τα χαράτσια…

Εδώ η διατεταγμένη μυωπία τους είναι πολυεδρική, ακριβώς διότι δεν βλέπουν την πολυεδρικότητα της λεηλασίας του ελληνικού, την πολυσύνθετη κτηνωδία της διεθνούς μαφίας του χρήματος: Λεηλασία για τη χρηματοδότηση του πλανητικού τρομοκράτη και σφαγέα (ΝΑΤΟ) και πολλαπλές ληστείες για τις τσέπες του κεφαλαίου και των τοκογλύφων…

Τόσο πουλημένα τομάρια είναι…

στ). Φυσικά η «όρασή» τους και η «δημοκρατική ευαισθησία» τους έχει απολεστεί τελείως και μπροστά στην πραξικοπηματική κακουργία των κυβερνητικών ανδρεικέλων: Ούτε τα κοινοβουλευτικά πραξικόπημα βλέπουν, ούτε τις πράξεις των «νομοθετικών διαταγμάτων», ούτε τα μακάβρια παιχνίδια της σκηνοθετημένης «τρομοκρατίας», ούτε ακόμα τους στρατιωτικούς νόμους εναντίον των απεργιών και των λαϊκών κινητοποιήσεων. ΤΙΠΟΤΑ δεν βλέπει αυτή η παρασιτική πνευματική «αλητεία»…

Φυσικά όταν το καθεστώς τους προστάζει τότε «ξεκλειδώνουν» την όρασή τους, την ακοή τους και την «ευαισθησία» τους.

Το 1989, π.χ. υπέγραφαν όλοι αυτοί οι «ευαίσθητη» προεκλογικά μανιφέστα για τον αυταρχισμό του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ…

Όταν ο Σημίτης, σαν κοινός ρουφιάνος,παρέδιδε τον Οτσαλάν στους δημίους του, τότε αυτή η «διανόηση» έσπευσε με μελοδραματικές κραυγές να στηρίξει το καθεστώς!!!

Το ίδιο μελοδραματικά εξωράισε και τις θηριωδίες του ΝΑΤΟ στη Σερβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ κ.λπ…

Για να μη μιλήσουμε για το Σχέδιο Ανάν που χόρευε, σαν μαϊμού, στους ρυθμούς των δημίων της Κύπρου…

Σήμερα κατασκευάζει, αυτός ο πνευματικός κόσμος, τα ιδεολογικά υλικά του «γύψου» της ελληνικής κοινωνίας, τις πνευματικές αλυσίδες της νέας αποικιοκρατίας: Τρισάθλιοι «οργανικοί διανοούμενοι» της νεοταξικής βαρβαρότητας και της ΚΑΤΟΧΗΣ μας…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ