Xαμηλότεροι μισθοί σε σχέση με το 2010 για τους εργαζομένους 9 χωρών της Ε.Ε., με πρώτη την Ελλάδα

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018


Σε χειρότερη θέση από ό,τι βρίσκονταν το 2010 ήταν πέρυσι οι εργαζόμενοι εννέα χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, όπως προκύπτει από στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνδικάτων (ETUI) για τα επίπεδα μισθών, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν σύμφωνα με το ETUI οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι και ήταν πέρυσι 19,1% χαμηλότεροι σε σχέση με το 2010.
Ακολουθεί η Κύπρος, όπου οι μισθοί σε αυτό το διάστημα μειώθηκαν 10,2% και στην τρίτη θέση είναι ακόμη μία μνημονιακή χώρα, η Πορτογαλία, με τους εργαζόμενους να έχουν πέρυσι απολαβές 8,3% χαμηλότερες σε σχέση με το 2010.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Κροατία (-7,9%) και ακόμη ένας εκπρόσωπος του Νότου, η Ισπανία (-4,4%). Η λίστα περιλαμβάνει επίσης την Ιταλία, τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, όπου οι μισθοί των εργαζομένων ήταν πέρυσι μειωμένοι κατά 4,4% σε σχέση με το 2010 και τη Βρετανία, με πτώση 2,4%. Ελαφρώς μειωμένοι σε αυτό το διάστημα ήταν επίσης οι μισθοί για τους εργαζόμενους του Βελγίου και της Φινλανδίας, δύο οικονομιών του λεγόμενου «πυρήνα».





naftemporiki.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ